Zviedrija 1999

BRAUCIENS UZ ZVIEDRIJU

(03.06.-10.06.98) E.Veikins Bergströms Fjärströms V-

Jūnija sākumā sešu cilvēku komanda ar prāmi RUSS devās uz Stokholmu, lai tās apkārtnē apzinātu kāpšanas iespējas un vienlaicīgi trenētos vasaras braucieniem uz kalniem. Brauciena laikā tika izmēģināti spēki uz 5 klinšu atsegumiem aptuveni 30-40 maršrutiem no 5-7 grūtības kategorijas UIAA, kā arī kāpšana telpās - KLATTER VERKET.
Tikai Stokholmas apkārtē vien ir ~10 klinšu apgabali ar ~150 atsegumiem un vairāk kā 1600 maršrutiem. Grūtības kategorijas no 3-10 UIAA. Klints materiāls pārsvarā ir granīts un gneiss. Maršruti ir jebkurai gaumei. Gan tradicionālai kāpšanai, veidojot savus drošināšanas punktus, izmantojot ieliktņus un "frendus", gan brīvai kāpšanai, jo ir daudz apstrādātu šlamburu celiņu.

J.Ķigurs Clark Kent Direct VI

Pastāv arī iespēja uzlikt augšējo drošināšanu. Maršrutu garumi no 8-40m.
Dzīvošana: pēc savas patikas un finansu iespējām, var izvēlēties vietu gan daudzajos kempingos, gan atsevišķās vietās tieši pie klintīm, kur par telts celšanu nav jāmaksā.
Mūsu izvēle apstājās pie namiņa kempingā, dažus km no Stokholmas. No tā veicām radiālos izbraucienus uz klintīm un Stokholmu. Kopā 6 dienu laikā ar auto tika veikti tikai ~500km.

Atzinumi & ieteikumi

Iespējams ka šīs vizītes laikā mēs tā arī neapmeklējām labākās kāpšanas vietas, un tas būtu grūti izdarāms arī mēneša laikā. Stokholmas apkārtne ir ļoti izdevīga dažādu līmeņu kāpšanas treniņu organizēšnai, gan iesācējiem, gan pieredzējušiem kāpējiem. Pieredzējuši kāpēji var izvēlēties maršrutus atbilstoši savam sagatavošanas līmenim, bet iesācēji instruktora vadībā var apgūt klinšu kāpšanas pamatiemaņas.
Kā gavenā pozitīvā iezīme ir nelielais attālums līdz klintīm, pēc automašīnas spidometra rādītāja tikai 30km!!! Pa dienu izbraucot no Rīgas, nākošās dienas vakarā var jau kāpt.
Sliktā laikā iespējams apmeklēt mākslīgās kāpšanas sienas.